Sommarutställning

11 medlemmar i Tyringe Konstförening deltar i föreningens Sommarutställning som äger rum 5 juni - 7 juli. Många olika tekniker är representerade.

Välkommen till "Fika med konstnärerna" den 5 juni kl 15:00.

Lena Bengtsson

Jag gick en kurs i att göra silverkedjor 2006. Sen har det blivit mitt stora intresse. 2008 höll jag min första kurs i detta ämne. Sen har jag gått kurser i glasfushing och silversmide. Detta gör att man kan kombinera sina smycken o göra så mycket mer. Jobbar även med att återanvända gammalt silver, smälter om och bearbetar till något nytt

Jag bor i Misterhult. Västra Torup.

Är medlem i NSKG o IASE konstföreningar och deltar i utställningar med dom.

Håller kurser i att göra smycken detta gör jag i samarbete med SENSUS bildningsförbund.

Moa Mejstad

Jag skapar handgjorda kannor som omfamnar vatten och som vi omfamnar sen när vi använder dem. Jag skapar även skulpturer som omfamnar det lilla i livet. De förevigar korta stunder av liv, ögonblick av livet.

Jag är fast i lerans formbarhet och oändliga möjligheter till uttryck och omformning. Även i hur jag omfamnar mina verk när jag skapar dem. Den vardagliga relationen som skapas när vi sedan använder och älskar bruksföremål är så vacker i all sin enkelhet.

Oavsett ifall jag skapar bruksföremål eller skulpturer är de unika på något sätt. Storlek och form växer fram under arbetets gång och glasyren skiftar vackert i olika blågröna toner.

Kent Bernby

Jag har hela mitt liv varit intresserad av fotografering och köpte min första kamera i 10-års åldern. Musiken har också följt mig genom livet. Jag har spelat, sjungit och trollat på många daghem och institutioner, vilket är mycket tacksamt.

På sommarutställningen visar jag klockor. Jag gör klockor av gamla bilnavkapslar i metall och på skifferplattor. Småländsk skiffer tycker jag om att arbeta i. Det blir aldrig två likadana.

Marianne Johansson

Jag heter Marianne Johansson och jag har målat i cirka 40 år. Jag har provat på olja, akvarell och decoupage. Har gått olika kurser på studieförbund. Jag är med i en målargrupp som träffas varje vecka.

Jag har ställt ut några gånger i NSKG på hösten, men tycker det är roligare att titta på andras konst då jag blir inspirerad.

Maj-Lis Carlsson

Jag heter Maj-Lis Carlsson och jag har alltid tyckt om att rita och måla. Jag älskar färg och form. Har gått kurser i mest oljemålning men även akvarell samt varit med i olika konstgrupper sedan 80-talet.

När jag gick i pension sökte jag in på konstprogrammet på Högskolan i Kristianstad. Där gick jag ett år och det var det roligaste jag har gjort. Testade olja, akvarell, pastell, kroki och collage. Det var där jag fastnade för just collage.

Jag har aldrig ställt ut tidigare utan bara gett bort tavlor till familj och vänner men kände att det kanske ändå var dags nu. Det är roligt att visa upp vad man kan göra bara med papper och urklipp. Att tänka ”utanför ramen” och att det är mitt eget skapande.

Annica Mannerhagen Svetlicic 

Jag bor i Villa Zita i Tyringe och målar i akryl och akvarell.

Jag har deltagit i flera kortare kurser i målning och mindfulmålning. Mitt intresse för målning handlar främst om avslappning och stillhet. Att låta flödet och känslan styra.

Jane Esbjörnsson

Jag har målat till och från sedan början på nittiotalet då jag gick en kurs för Nils Jansson i Hässleholm och fick blodad tand. Gick på Glimåkra folkhögskola för några år sedan, där  sysslade jag med akvarell- och akrylmålning, fusing, keramik samt krokiteckning.

De flesta av mina tavlor är målade med akrylfärger. Som pensionär har jag även börjat med akvarellmålning och är med i gruppen Colorato sedan några år tillbaka.

Under de senaste åren har jag mer och mer gått över till att måla abstrakta motiv som Ni ser exempel på här.

Inger Harris

Mitt namn är Inger Harris, och jag bor sen ett antal år tillbaka i vackra Tyringe. Jag bor nära en vacker stor skog, och naturen ger mig alltid inspiration, glädje och kreativitet. Konst har alltid varit ett naturligt inslag i min vardag. Jag är öppen för olika tekniker i konstens värld. När jag ”skapar” mina alster har jag alltid ett budskap att förmedla som står för, ” ljus, kärlek och glädje”.

På 90-talet började jag min ” konstbana ”, och jag gick i Malmö på Skånska Målarskolan. Var med och startade en konstförening, och vi kallade oss för ” Ateljé Dadeln”. Det var så det började med en rad av utställningar och trevliga möten som följd.

Den konstart jag fastnat för är Vedic Art, utbildade mig delvis på Öland och tog min examen på Jordeberga gods där min lärare i Vedic Art Johannes Källman var verksam just då. Hans far Curt Källman var grundaren i denna Vediska konstart. Att gå en kurs i Vedic Art handlar inte om att prestera, det är ett slags inre skapande där man finner ro, avspänning och glädje. Helt kravlöst. Var befinner man sig i sin utveckling?

Sophie Lossing

Jag har alltid målat, ritat, sytt och tovat, ja överhuvudtaget ägnat mig åt skapande av allehanda slag. För mig är en dag utan något slags kreativitet en bortkastad dag.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och flyttade till Jämtland i tonåren. I omgångar bodde jag sedan i Paris, och efter en utbildning i sömnad och mönsterkonstruktion fick jag där jobb inom teater, TV och reklamvärlden. Jag ritade och sydde teaterkläder och jobbade som stylist och sömmerska, och var jag än varit har akvarellfärgerna följt med mig.

Efter Paris bosatte jag mig i byn Matteröd utanför Hässleholm. Där har jag bott i drygt 30 år. Under den tiden har jag haft tovningskurser, akvarellkurser för barn och själv tagit akvarellektioner. Åren 2011-2013 gick jag en högskolekurs i måleri/bild på högskolan i Kristianstad.

Marianne Hessung

Jag heter Marianne Hessung och är bosatt i Tollarp, med rötter ifrån Österlen.

Jag har alltid tyckt om att måla och pyssla. Mina första tavlor målade jag i olja, då jag gick en kurs för Harriet Rosèn. Sedan dess har jag gått några kurser i akvarellmålning för Katarina Engström och Magnus Åkesson

Birgitta Carlsson

Jag heter Birgitta Carlsson och bor i Tollarp.

I hela mitt liv, har jag i olika perioder, hållit på med skapande av något slag och gått på olika kurser.

Kurserna är:

  • klädsömnad
  • porslinsmålning hos Agnes Omelius
  • teckning hos Harriet Rosén
  • acrylmålning hos Siv Pedersen
  • akvarell målning hos Katarina Engsrö och Magnus Åkesson

Att skapa i någon form gör jag för mitt välbefinnande.